PROGRAMMA

Het totale herstelprogramma duurt 9 weken. Er wordt 2 maal per week getraind, ruim 2 uur aanwezigheid per keer. In deze 2 uur train je 15 minuten in je persoonlijke hartslagzone met extra zuurstof. Daarnaast geven we lichaamsgerichte oefentherapie waarin de aspecten kracht, souplesse en coördinatie meegenomen worden. Net even anders dan je gewend bent. De opgestelde doelen uit de intake en de vertaalslag naar jouw (werk) situatie worden hierin meegenomen.

Intakegesprek; meten = weten

Tijdens het intakegesprek is het doel een duidelijk beeld te krijgen van jouw totale draagkracht en factoren die je belastbaarheid ondermijnen. Er wordt geïnventariseerd wat er nodig is om InKadanz te komen en te blijven. Meten is weten; er wordt er een rustmeting verricht met biofeedback apparatuur (een soort hartfilmpje) en er wordt een inspanningstest verricht. Deze resultaten leiden tot een objectieve aanvangswaarde en bepalen of ons programma geschikt voor je is. Na jouw akkoord (op het programma en de rapportage) kun je beginnen.

Meervoudige aanpak voor optimaal resultaat

Tijdens ons programma komen verschillende aspecten aan bod. Naast EWOT ‘empoweren’ we je ook graag op andere fronten. Dat doen we door het geven van werkgerichte en mentale coaching, interactieve presentaties, opdrachten, ademtraining en ontspanning. Ook maak je gebruik van een app. Hier train je mee, doe je de ademtherapie mee en verricht je de rustmeting mee. Dit geeft inzicht en ondersteunt je bij je herstel.

Eindevaluatie

Na het doorlopen van het trainingsprogramma worden de metingen uit de intake op identieke wijze herhaald. Deze eind-testwaarden vergelijken we met de waarden uit de intake. Hieruit volgt een rapport. De behaalde doelen worden besproken en je krijgt advies om de behaalde resultaten vast te houden. Onder andere via de app. Dat geeft ons de mogelijkheid met je mee te kijken hoe je ademhaling en stress regulatie verlopen in je dagelijks functioneren. Deze ‘nazorg-periode’ duurt nog 6 maanden.

Snel starten met beter worden

We hebben geen wachttijden. De eerste training kan daarom al op korte termijn plaatsvinden. Starten met beter worden? Neem contact met ons op voor een intakegesprek.

* Wij houden ons aan de Autoriteit Persoonsgegevens (College Bescherming Persoonsgegevens). De rapportage wordt daarom alleen verstrekt aan de cliënt en niet met derden gedeeld.